Bookmark and Share
Forside  |   Thule  |   Fotoalbummet  |   Mød manden  |   Gæstebogen
Fotoserier
 
Filippinerne
16. december 2000
Alle veje fører til Rom
16. august 2000
Kajak Show
1. august 1999
Højarktisk golf
10. juli 1999
Grønlands Nationaldag
21. juni 1999
Indlandsisen II
19. juni 1999
Mount Dundas
23. maj 1999
Buskapring
20. maj 1999

 
Kajak Show

På dagens program står kajakopvisning udført af en af de lokale grønlændere.

Han ser ikke ud af ret meget, den lille grønlænder, der kommer gående ned mod vandet med sin kajak, men det er jo som bekendt ikke klogt at bedømme en bog på omslaget. Den indledende bedømmelse viste sig selvfølgelig at være helt forkert.

Kajakken bliver sat i vandet, og behændigt kravler han ned i den og padler ca. 5 m ud, hvor vandet er lidt dybere. Vandet er kun lidt over frysepunktet, så han starter med at vænne kroppen til kulden. Hans ansigt viser tydeligt, at vandet er meget koldt, og man får næsten kuldegysninger bare af at se på ham.

Kort efter sidder han helt stille, smiler og kigger op på publikum. Han bukker rituelt og vender så kajakken med bunden i vejret. Der lyder flere gisp blandt de ca. 30-40 publikummer, der står på bredden og følger opvisningen. Kajakken vendes om igen, og publikum klapper begejstret, mens han får vejret og kommer sig over mødet med det iskolde vand.

Han laver flere rulninger, nogle lynhurtigt efter hinanden, andre stille og roligt. Alt sammen under fuld kontrol og med en præcision og elegance, som tydeligt viser hans dygtighed i håndtering af kajakken. Efter at have sundet sig lidt, råber han noget på grønlandsk. Det viser sig, at han gerne vil have en cigaret.

Han sejler ind til bredden og får, ikke en cigaret, men en cigar. Han hoster lidt og griner, hvilket også får publikum til at grine. Derefter padler han igen ud på lidt dybere vand. Pagajen lægges langs kajakken, og han løfter cigaren op i højre hånd. Så vender han rundt stadig med cigaren oven vande. Den venstre hånd dukker op over vandet på den anden side af kajakken og så bytter cigaren hånd. Behændigt vender han kajakken det sidste stykke på ret køl igen og tager et ordentlig hiv af cigaren, og publikum jubler.

Men han er slet ikke færdig med sit show endnu. Cigaren afleveres inde ved bredden, og han sejler ud igen. Stille og roligt vender han kajakken rundt med bunden i vejret og så begynder han at padle derud af. Det er et ret komisk syn og publikum klapper højlydt, da han dukker op af det kolde vand igen.

Han laver flere forskellige tricks under bifald fra publikum, og slutter showet af med endnu et rituelt buk. En utrolig oplevelse har det været, og jeg ser nu med helt andre øjne på den lille grønlænder, der kravler ud af kajakken og vrider vandet ud af sine strømper.


Tilmeld dig mailinglisten og få tilsendt en email når nye billeder tilføjes.
Snapshots
Forside  |   Thule  |   Fotoalbummet  |   Mød manden  |   Gæstebogen