Bookmark and Share
Forside  |   Thule  |   Fotoalbummet  |   Mød manden  |   Gæstebogen
Fotoserier
 
Filippinerne
16. december 2000
Alle veje fører til Rom
16. august 2000
Kajak Show
1. august 1999
Højarktisk golf
10. juli 1999
Grønlands Nationaldag
21. juni 1999
Indlandsisen II
19. juni 1999
Mount Dundas
23. maj 1999
Buskapring
20. maj 1999

 
Højarktisk golf

Larmen fra helikopteren overdøver alt, da vi forsigtigt forlader asfalten og stiger til vejrs. Jeg har fået en plads med et stort vindue lige foran mig, og udsigten er helt fantastisk. Turen varer kun lige nogle få minutter, et sving henover havnen og op mod toppen af Mount Dundas, som er vor destination. Her skal den 25. Mount Dundas Open golfturnering afholdes på verdens nordligste golfbane.

Med i helikopteren har vi golfkøller og golfbolde, flag til markering af golfhullerne, forfriskninger til golfspillerne samt diverse andre småting. Mette er leder af arrangementet og dirigerer tropperne, da vi lander og skal læsse udstyret af.

Kort efter letter helikopteren igen, og vi begynder at gøre klar til turneringen, der starter om en lille time. Et hold går rundt og sætter flag op på de 9 huller, mens et andet hold klargør golfkøller, golfbolde, scorekort og tæpper. Da der ikke er noget græs på denne golfbane, får hver spiller udleveret et lille stykke tæppe, som man må lægge bolden op på, for at få et lidt bedre underlag at slå fra.

Stille og roligt forsvinder skyerne og solen bager ned på os. Vi nyder en kop kaffe og spejder ned på vejen efter de første goldspillere. For at komme herop må man bestige bjerget, hvilket kan tage pusten fra de fleste. Derfor står vi også klar med kolde sodavand til de pustende og svedende bjergbestigere.

Første mand på toppen er Anders, der, efter lige at ha' brugt en halv time på at få pusten, begiver sig i gang med de 9 huller. Da der er mange sten, kan bolden tage nogle mystiske spring, så for en sikkerheds skyld, får hver spiller 2 golfbolde med.

Efterhånden dukker flere og flere op, og der er ved at være en del golfspillere ude på banen. Ikke alle tager turen rundt, i stedet sidder de og nyder det gode vejr og den gode udsigt her fra toppen af Mount Dundas. Hen på eftermiddagen er der tid til at vi lige selv kan prøve at spille lidt, men vi når dog ikke hele banen rundt. Tiden går hurtigt, og vi skal til at pakke sammen inden helkopteren kommer og henter os.

Flagene samles sammen og alt grejet samles bag ved en bunke sten, så det ikke blæses væk, når helikopteren lander. Vi læsser hurtigt grejet op i helikopteren, vinker farvel til de sidste golfspillere, der er på vej ned af bjergsiden igen, og så letter vi. Piloten laver lige et par ekstra store sving, så vi får en lidt længere tur ud af det. Fed udsigt...

Tilbage på basen får vi sagt tak til piloten. Grejet køres hjem og endnu en herlig sommerdag på Thule er overstået.

Tilmeld dig mailinglisten og få tilsendt en email når nye billeder tilføjes.
Snapshots
Forside  |   Thule  |   Fotoalbummet  |   Mød manden  |   Gæstebogen