Bookmark and Share
Forside  |   Thule  |   Fotoalbummet  |   Mød manden  |   Gæstebogen
Fotoserier
 
Filippinerne
16. december 2000
Alle veje fører til Rom
16. august 2000
Kajak Show
1. august 1999
Højarktisk golf
10. juli 1999
Grønlands Nationaldag
21. juni 1999
Indlandsisen II
19. juni 1999
Mount Dundas
23. maj 1999
Buskapring
20. maj 1999

 
Mount Dundas

En bestigning af Mount Dundas er noget, der hører sig til for alle, der er på Thule Air Base. Så der var ingen vej uden om for Trine, Tina og Karina, selvom de strittede meget imod. Vejret var elendigt og de var trætte, men de måtte dog indse, at toppen af Dundas er et "must". Jeg havde lånt en bil, og hen på eftermiddagen kørte vi over til den gamle boplads Uummannaq, der ligger for foden af Dundas.

Med et forholdsvis lystigt humør begyndte vi opstigningen. Stille og roligt gik luften dog af ballonen og hver især koncentrerede sig om at overtale benene til at fortsætte opad med seje skridt. Bjerget er ca. 200 m højt, og det er temmelig stejlt, så i løbet af 2 millisekunder transpirerer man voldsomt specielt med en så elendig kondition som min.

Efter 10-15 minutters klatring inkl. diverse kunstpauser nåede vi de sidste 20 meter, som skal bestiges ved hjælp af et reb, der er forsvarligt fastgjort på toppen. Den forhindring blev hastigt overvundet, og så var vi på toppen. Efter lige at have fået pusten kunne vi nyde den fantastiske udsigt ned over den gamle boplads og over mod basen. Vejret var ved at blive lidt bedre, og solen kunne her og der skimtes gennem skydækket.

Nedturen gik lidt hurtigere end opturen, specielt for "svupperen" Karina, der af en eller anden årsag meget gerne ville have turen overstået hurtigst muligt. Hun kastede sig frygtløst ned ad bjergsiden for derefter at sidde og vente på os andre. Alt i alt var det en fin lille tur, selvom vejret kunne have været bedre.


Tilmeld dig mailinglisten og få tilsendt en email når nye billeder tilføjes.
Snapshots
Forside  |   Thule  |   Fotoalbummet  |   Mød manden  |   Gæstebogen